[O/D] Cazimir Talks | Key Management in het kapitaal van het familiebedrijf
◌ Beschikbaar tot 31/08/2025 ◌ 165 EUR + BTW ◌ 2° deelnemer gratis
◌ 2u Permanente Vorming ◌ OVB ◌ ITAA ◌ BIV
◌ 90 dagen uitgesteld kijken
Familiale ondernemingen stellen steeds vaker een deel van hun aandelen open aan het Key Management. Hoewel dit de betrokkenheid van sleutelmedewerkers zeker kan bevorderen, brengt dit tegelijk tal van praktische vragen met zich mee.
Hoe kan een instap concreet worden gestructureerd met het oog op het het behoud van de controle, en wat zijn de aandachtspunten bij oa. een verkoop van het familiebedrijf of bij de beëindiging van de samenwerking met een key manager?
Programma
Steeds meer familiebedrijven realiseren zich de voordelen van het structureel betrekken van hun sleutelmanagement in de onderneming. Dit gaat verder dan alleen het belonen en binden op de lange termijn: het gaat om het creëren van een diepere betrokkenheid en eigenaarschap bij het bedrijf. Denk hierbij niet enkel aan de niet-familiale CEO of CFO, maar ook aan een bredere groep van werknemers.
Wat vroeger nog als een taboe klonk, kent vandaag een belangrijke opgang. We zien in onze praktijk dat de nieuwe generatie open staat voor het openstellen van een deel van de aandelen. Alleen hebben de families nog heel wat bezorgdheden en vragen hieromtrent.
In dit webinar zal Mr. Francis van der Haert (Cazimir Advocaten) deze bezorgdheden beantwoorden en u voorzien van praktische inzichten en strategieën om een succesvolle structuur op te zetten voor het betrekken van sleutelmanagement in een familiebedrijf.
Onder andere volgende vragen komen aan bod:
- stapt het sleutelmanagement onmiddellijk in het kapitaal of gebeurt dit best op termijn ?
- hoe kan de instap best gestructureerd worden ?
- verliest de familie hierdoor niet de controle over het familiebedrijf ?
- krijgt het personeel hierdoor inzage in alle vertrouwelijke documenten van het familiebedrijf ?
- wat met vastgoed ?
- wat indien wij het familiebedrijf willen verkopen ?
- wat indien de samenwerking stopt met een medewerker ?
Docent
Francis van der Haert is advocaat-principal bij het kantoor Cazimir.
Met zijn voorkeur voor het vennootschapsrecht en fusies en overnames (M&A), begeleidt en adviseert zijn cliënten in alle vennootschapsrechterlijke aspecten van het (bedrijfs)leven: het oprichten van vennootschappen, het vastleggen van aandeelhoudersafspraken, het kopen en verkopen van bedrijven, het opzetten van vennootschaps-, financierings- of acquisitiestructuren, joint ventures, kapitaalinbrengen, herstructureringen zoals fusies en splitsingen, enz.
Francis heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van families en familiebedrijven.
Francis is Master in de rechten en Master in het vennootschapsrecht. Hij is veelgevraagd spreker op seminaries, waarbij hij klaarheid brengt in de complexe en snel evoluerende materies die tot zijn expertise behoren.
Leerdoelen
Deelnemers inzicht verschaffen in
- de structuren die kunnen voorzien worden voor de instap van medewerkers in het kapitaal;
- hoe de familiale aandeelhouder kan worden beschermd zodat zij niet de controle verliest;
- waar u aan moet denken bij de opbouw van de structuur, bijvoorbeeld als de samenwerking met een medewerker zou stoppen
Deelnameprijs
160 EUR + BTW
Inclusief handouts
Kijken en vragen stellen
- Kijklink | Na registratie ontvangt u een persoonlijke kijklink. Chrome werkt het beste. Installeer Chrome bij voorkeur als standaard browser
- Uitgesteld kijken | mogelijk gedurende 90dagen na de uitzending (of na uw aankoop bij on-demand webinars).
- Vragen stellen | Het webinar wordt vooraf opgenomen, maar tijdens de uitzending is de docent aanwezig om uw vragen live via de chatbox te beantwoorden. Wanneer u uitgesteld of on-demand kijkt, kunnen uw vragen per email door de docent behandeld worden.
Aanwezigheidsattest
- Om een aanwezigheidsattest te ontvangen dient u het webinar met uw persoonlijke kijklink en tot het einde uit te kijken en de aanwezigheidsvragen in te vullen.
- Live kijken | Na controle van uw aanwezigheid wordt het aanwezigheidsattest per e-mail verstuurd.
- On-demand of Uitgesteld kijken | u kan zelf een aanwezigheidsattest per email aanvragen met de vermelding van uw naam en de titel van de opleiding
kmo-portefeuille | erkenningsnummer dienstverlener KMO Campus DV.O217587
- Live webinars
Als u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u de steunaanvraag binnen de14dagen na aanvang van de opleiding aan te vragen, en verplicht u zich om de opleiding ook effectief te volgen.
Thema's: Beroepsspecifieke competenties (voor niet-ITAA leden dient er een link aanwezig te zijn tussen het onderwerp en de activiteit van uw onderneming)
- On-demand webinars
On demand webinars kunnen niet betaald worden met kmo-portefeuille. Indien u toch een steunaanvraag zou indienen, zijn wij verplicht om deze te annuleren.
Nieuwsbrief | Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten