[Live Webinar] Overdracht van het familiebedrijf

120 EUR + BTW 
9 april 2020 (14-16u)

Webinar

Permanente vorming
In aanvraag - 2 u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Uitzonderlijke verlenging discountperiode - Schrijf in op uiterlijk 8/04/2020 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent :Olivier DE KEUKELAERE

Level: Uitdiepingsopleiding
 


Hoe kan u een familiale bedrijfsoverdracht bij leven of bij overlijden organiseren, met aandacht voor de talrijke wetswijzigingen? Hoe en wanneer kan u genieten van het fiscale gunstregime bij de overdracht van een familiale vennootschap/onderneming, en wat zegt enerzijds de rechtspraak en anderzijds de Vlaamse Belastingdienst hierover? De overdracht van het familiebedrijf is een complex en emotioneel proces waarbij fiscale, juridische en emotionele motieven elkaar doorkruisen. De overlater heeft vaak de wens om de aandelen reeds aan de kinderen over te dragen, maar wil toch nog zeggenschap behouden. Tegelijk wenst men gebruik te maken van het fiscale gunstregime, en brengen de recente talrijke wetswijzigingen een reeks aandachtspunten mee voor de planning van een overdracht.

In dit webinar overloopt de docent, Olivier DE KEUKELAERE, de mogelijkheden om het familiebedrijf over te dragen bij overlijden of bij leven, en in welke mate dan het zeggenschap kan behouden worden.

Het fiscale gunstregime voor de overdracht van familiale vennootschappen / ondernemingen wordt in detail toegelicht, met bijzondere aandacht voor de voorwaarden (onder meer inzake vastgoed in de vennootschap) en de recente rechtspraak en voorafgaande beslissingen van de Vlaamse Belastingdienst ter zake.

Daarnaast bespreekt hij de gevolgen en de aandachtspunten van de de opeenvolgende wetshervormingen voor de toepasbaarheid van diverse planningsinstrumenten.

 


Docent

Olivier De Keukelaere

Licentiaat in de Rechten (KU Leuven) en advocaat verbonden aan de balie van Antwerpen en Kortrijk . Specialist in vermogensplanning en ondernemingsfiscaliteit bij Cazimir.

Olivier behaalde een Certificate in Family Business Advising en een Certificate in Family Wealth Advising aan het Family Firm Institute in Boston (USA), en is lid van het Family Firm Institute, het meest toonaangevend instituut ter wereld voor adviseurs van familiebedrijven.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

  • Het fiscale gunstregime voor de overdracht van familiale ondernemingen, de toepassinsgvoorwaarden en de recente rechtspraak ter zake
  • De diverse aspecten van de recente wetswijzigingen (ondernemingsrecht, erfrecht, familiaal vermogensrecht) die relevant zijn voor de planning van een familiale bedrijfsoverdracht
  • De doeltreffendheid van bepaalde planningsinstrumenten in functie van de specifieke wensen op het vlak van de verdeling en de overdracht van de controle

Deelnameprijs

120 EUR + BTW
Inclusief slidepack.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis

(onder voorbehoud van voldoende plaatsen; toewijs in volgorde van inschrijving)

Wat u hiervoor hoeft te doen:

  • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 8/04/2020
  • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten.