Nieuwe verslaggeving in het WVV voor de 6 meest voorkomende gebeurtenissen

248 EUR + BTW 
27/10/2021 (Hasselt) - 28/10/2021 (Antwerpen) - 29/10/2021 (Gent)


Het nieuwe ondernemingsrecht brengt een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee voor de dagelijkse praktijk, in het bijzonder wat betreft de verslaggeving voor het bestuur, en de opdrachten de accountant en de bedrijfsrevisor.

Voor de 6 meest voorkomende gebeurtenissen wordt besproken welke nieuwe of gewijzigde verslaggeving in het nieuwe vennootschapsrecht wordt voorzien, en wat precies wordt verwacht.


[Nieuw] Documentatiemateriaal: 
Naast de slides ontvangt u op voorhand een digitale opname van de opleiding die u reeds kan bekijken voordat u naar de zaal komt. Zo komt u beter geïnformeerd naar de les, en kan de docent tijdens de uiteenzetting dieper in gaan op bepaalde vraagstukken en onduidelijkheden.

Locaties
HOLIDAY INN Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051 Gent
HOLIDAY INN Hasselt, Kattegatstraat 1, 3500 Hasselt
VAN DER VALK Hotel, Luitenant Lippenslaan 66, 2140 Antwerpen

Permanente vorming
In aanvraag - 4u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Schrijf in op uiterlijk 15 oktober 2021 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent Gislenus BATSProgramma

In dit seminarie overloopt docent Gislenus Bats in zijn gekende pragmatische en gevatte stijl de meest in het oog springende vernieuwingen in het vennootschapsrecht met betrekking tot de verslaggeving en opdrachten.

Voor de 6 meest voorkomende gebeurtenissen overloopt de docent kort en praktisch de procedure in het WVV. Met praktijkvoorbeelden wordt vervolgens aandacht besteed aan de concrete opstelling van verslaggeving : wat moet in een verslag staan en op welke wijze kan de doelstelling van de wetgever concreet worden verwoord.

Meer bepaald worden de volgende gebeurtenissen besproken, met bijzondere aandacht voor de regels in de BV, en de afwijkende regels voor andere vennootschapsvormen:

 • Register van aandelen
  • Vorm en inhoud bij in- en overschrijving
 • Omzetting van vennootschapsvorm
  • Van BVBA naar BV; van Commanditaire vennootschap op aandelen naar NV; van NV naar BV; van VOF naar CommV
 • Verhoging inbreng voor de BV en kapitaalverhoging voor de NV
  • Formaliteiten en aandacht vppr de procedure met notariële akte
  • Toetsing van de uitgifteprijs door een bedrijfsrevisor of gecertificeerd accountant
 • De uitkering van een jaardividend, een tussentijds dividend en een interimdividend
  • Vorm, inhoud en rekenvoorbeelden voor de uitkeringstesten
 • Alarmbelprocedure
  • Nieuwe invulling
 • Vereffening en ontbinding
  • Gewijzigde procedure voor ééndagsvereffeningen en vereffening van een CommV en een vof

Naast de presentatie ontvangt u een uitgebreid en volledig bijlagenbundel met relevante documentatie en voorbeelden. Het seminarie wordt interactief opgevat, en er wordt ruimte gelaten voor vraagstelling.


Docent

Gislenus Bats

Ere-bedrijfsrevisor met jarenlange ervaring in de begeleiding van KMO’s in ondermeer het financiëel beheer, waardering en (familiale) overname.

Auteur, professor EHSAL en EMS, en gewaardeerd spreker bij talrijke seminaries.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

 • De regels met betrekking tot de verslaggeving en opdrachten in het nieuwe vennootschapsrecht
 • De meest voorkomende gebeurtenissen waarvoor verslaggeving vereist is, en hoe deze verslaggeving voortaan ingevuld wordt (oprichting, kapitaalverhoging, aanhouden aandeelhoudersregister, uitkeringen, alarmbelprocedure, omvorming, vereffening & ontbinding)
 • De aansprakelijkheid en de verantwoordelijkheid van de verslaggever in de hoedanigheid van bestuurder, (gecertifieerde) accountant en/of bedrijfsrevisor

Documentatiemateriaal

Pre-recording

Aansluitend op je inschrijving en van zodra deze beschikbaar is, ontvang je een afzonderlijke email met een kijklink waarmee je een opname van het seminarie al op voorhand kan bekijken.
De kijklink is persoonlijk (wanneer iemand anders ermee kijkt, kan je de link zelf niet meer gebruiken), en je kan de recording gedurende 90dagen na registratie bekijken.

Handouts / slides en eventueel bijkomend cursusmateriaal

Het cursusmateriaal wordt per email bezorgd vóór aanvang van de opleiding, zodat je de documentatie zelf kan afprinten, of raadplegen op uw tablet of laptop tijdens het seminarie. 


Deelnameprijs

248 EUR + BTW
Inclusief slidepack. Versnaperingen en parking voor de deur worden aangeboden.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis
(onder voorbehoud van voldoende plaatsen; toewijs in volgorde van inschrijving)

Wat u hiervoor hoeft te doen:

 • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 15 oktober 2021
 • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten.
Dienstverlener kmo-portefeuille KMO Campus - DV.O217587
.

Back-up Webinar op 28/10/2021 aan een verlaagde prijs van 175 EUR + BTW indien het seminarie met fysieke bijeenkomst niet kan doorgaan.