Uw vennootschap vereffenen onder het nieuwe WVV

210 EUR + BTW 
08/12/2021 (Hasselt) - 09/12/2021 (Antwerpen) - 10/12/2021 (Gent)

[Nieuw] Documentatiemateriaal: 
Naast de slides ontvangt u op voorhand een digitale opname van de opleiding die u reeds kan bekijken voordat u naar de zaal komt. Zo komt u beter geïnformeerd naar de les, en kan de docent tijdens de uiteenzetting dieper in gaan op bepaalde vraagstukken en onduidelijkheden.


Locaties
HOLIDAY INN Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051 Gent
HOLIDAY INN Hasselt, Kattegatstraat 1, 3500 Hasselt
VAN DER VALK Hotel, Luitenant Lippenslaan 66, 2140 Antwerpen

Permanente vorming
In aanvraag - 3u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Schrijf in op uiterlijk 26 november 2021 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent Patrick HUYBRECHTS


In 45.000 Vlaamse KMO’s is de zaakvoerder ouder dan 55j zullen, en met de covid-19 pandemie besluiten verschillende ondernemers om ermee te stoppen. Kortom, in de komende jaren wordt een groot aantal vereffeningen verwacht.

In deze opleiding verneemt u hoe een vereffening concreet en praktisch verloopt met de nieuwe regels uit het WVV, wat fiscale aandachtspunten en gevolgen zijn, en welke optimalisaties mogelijk zijn.


De regels voor vereffening en ontbinding van vennootschappen werden met het nieuwe WVV grondig gewijzigd.

In dit seminarie bespreekt de docent, Patrick HUYBRECHTS, stap voor stap hoe een vereffeningsprocedure in de praktijk verloopt, met bijzondere aandacht voor de “vereffening in één akte”.

Daarnaast worden de fiscale aspecten bij een vereffening besproken op vlak van vennootschapsbelasting, roerende voorheffing, liquidatiereserves, liquidatieheffing, etc. en wordt onderzocht welke fiscale optimalisaties daarbij mogelijk zijn. 


Docent

Patrick Huybrechts, Accountant en belastingconsulent bij Parmentier Bedrijfsrevisoren met specialisatie in financiële analyse, financiële planning en waardering. Docent Postgraduaat Tax en Accountancy Management Karel de Grote Hogeschool. Regelmatig gastspreker bij diverse hogescholen en beroepsorganisaties.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

  • De juridische procedure voor vereffening en ontbinding van vennootschappen onder het nieuwe WVV
  • De fiscale regels en gevolgen bij verefening, en de optimalisatiemogelijkheden.

Documentatiemateriaal

Pre-recording

Aansluitend op je inschrijving en van zodra deze beschikbaar is, ontvang je een afzonderlijke email met een kijklink waarmee je een opname van het seminarie al op voorhand kan bekijken.
De kijklink is persoonlijk (wanneer iemand anders ermee kijkt, kan je de link zelf niet meer gebruiken), en je kan de recording gedurende 90dagen na registratie bekijken.

Handouts / slides en eventueel bijkomend cursusmateriaal

Het cursusmateriaal wordt per email bezorgd vóór aanvang van de opleiding, zodat je de documentatie zelf kan afprinten, of raadplegen op uw tablet of laptop tijdens het seminarie. 


Deelnameprijs

210 EUR + BTW
Inclusief slidepack. Versnaperingen en parking voor de deur worden aangeboden.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis
(onder voorbehoud van voldoende plaatsen; toewijs in volgorde van inschrijving)

Wat u hiervoor hoeft te doen:

  • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 26 november 2021
  • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten.
Dienstverlener kmo-portefeuille KMO Campus - DV.O217587
.

Back-up Webinar op 9/12/2021 aan een verlaagde prijs van 175 EUR + BTW indien het seminarie met fysieke bijeenkomst niet kan doorgaan.