Inkoop van eigen aandelen en wegwerken van een debet-rekening courant in het nieuwe WVV

248 EUR + BTW 
16/09/2021 (Hasselt) - 17/06/2021 (Antwerpen) - 24/09/2021 (Gent)


Wat zijn de nieuwe regels voor het verkrijgen van eigen aandelen in de BV en de NV, en hoe kan deze techniek worden aangewend als praktische en goedkope oplossing voor het wegwerken van debet rekening-courant of het verstrekken van geldmiddelen aan de privé-aandeelhouders?


[Nieuw] Documentatiemateriaal: 
Naast de slides ontvangt u op voorhand een digitale opname van de opleiding die u reeds kan bekijken voordat u naar de zaal komt. Zo komt u beter geïnformeerd naar de les, en kan de docent tijdens de uiteenzetting dieper in gaan op bepaalde vraagstukken en onduidelijkheden. 

Locaties
HOLIDAY INN Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051 Gent
HOLIDAY INN Hasselt, Kattegatstraat 1, 3500 Hasselt
VAN DER VALK Hotel, Luitenant Lippenslaan 66, 2140 Antwerpen

Permanente vorming
In aanvraag - 4u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Schrijf in op uiterlijk 3 september 2021 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent Gislenus BATSProgramma

In zijn gekende pragmatische en gevatte stijl bespreekt de docent, Gislenus BATS, in dit seminarie de mogelijkheid om eigen aandelen te verwerven binnen de BV en de NV onder het nieuwe WVV.

De nieuwe regels voor de verkrijging van eigen aandelen in de BV en de NV worden besproken vanuit een praktische invalshoek, met specifieke aandacht voor de vennootschapsrechtelijke, boekhoudkundige en fiscale aandachtspunten.

Er wordt onderzocht hoe de inkoop van eigen aandelen een goedkope alternatief kan vormen om een debet rekening-courant weg te werken of om geldmiddelen te verstrekken aan de aandeelhouders. De problematiek van de dure debet rekening-courant wordt in detail toegelicht en de verkrijging van eigen aandelen wordt daarbij afgewogen tegen een aantal andere gekende en minder gekende pistes.

Naast de presentatie ontvangt u een sluitend, gedetailleerd en gestructureerd bijlagenboek met relevante publicaties, circulaires en wetgeving omtrent het onderwerp.


Docent

Gislenus Bats

Ere-bedrijfsrevisor met jarenlange ervaring in de begeleiding van KMO’s in ondermeer het financiëel beheer, waardering en (familiale) overname.

Auteur, professor EHSAL en EMS, en gewaardeerd spreker bij talrijke seminaries.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

  • De nieuwe regels voor de verkrijging van eigen aandelen in de BV en de NV onder het nieuwe WVV
  • De vennootschapsrechtelijken boekhoudkundige en fiscale regeles van toepassing bij de inkoop van eigen aandelen
  • De dure gevolgen van de aanwezigheid van een debet rekening-courant
  • De mogelijkheden om inkoop van eigen aandelen aan te wenden om een debet rekening-courant weg te werken of geldmiddelen op te stromen naar de aandeelhouders
  • De voor- en nadelen van inkoop van eigen aandelen in vergelijking met andere alternatieven

Documentatiemateriaal

Pre-recording

Aansluitend op je inschrijving en van zodra deze beschikbaar is, ontvang je een afzonderlijke email met een kijklink waarmee je een opname van het seminarie al op voorhand kan bekijken.
De kijklink is persoonlijk (wanneer iemand anders ermee kijkt, kan je de link zelf niet meer gebruiken), en je kan de recording gedurende 90dagen na registratie bekijken.

Handouts / slides en eventueel bijkomend cursusmateriaal

Het cursusmateriaal wordt per email bezorgd vóór aanvang van de opleiding, zodat je de documentatie zelf kan afprinten, of raadplegen op uw tablet of laptop tijdens het seminarie. 


Deelnameprijs

248 EUR + BTW
Inclusief slidepack. Versnaperingen en parking voor de deur worden aangeboden.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis
(onder voorbehoud van voldoende plaatsen; toewijs in volgorde van inschrijving)

Wat u hiervoor hoeft te doen:

  • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 3 september 2021
  • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten.
Dienstverlener kmo-portefeuille KMO Campus - DV.O217587
.

Back-up Webinar op 17/09/2021 aan een verlaagde prijs van 175 EUR + BTW indien het seminarie met fysieke bijeenkomst niet kan doorgaan.