[Live Webinar] Uw bvba, cvba of comm.v omvormen naar een BV

120 EUR + BTW 
18 september 2020 (14 - 16u)

Webinar

Permanente vorming
2 u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en 1u BIV

Early Bird Discount
Uitzonderlijke verlenging discountperiode : Schrijf in op uiterlijk 17 september 2020 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent : Carl BOUDEWYN


Naar schatting 325.000 bvba’s en 30.000 cvba’s zullen zich verplicht omvormen naar BV of naar een andere overblijvende rechtsvorm. Daarnaast kunnen ook de comm.v’s zich vrijwillig omvormen.

Maar wat zijn nu de overwegingen om zich om te vormen naar een BV, welke statutaire keuzes kan en moet u maken, en hoe pakt u de omvorming concreet en praktisch aan?Intussen zijn de eerste omvormingen onder het nieuwe WVV achter de rug, en overlopen we in dit webinar welke lessen de praktijk ons heeft geleerd.

Carl Boudewyn, Senior Manager Tax & Legal bij MOORE Belgium, bespreekt de afwegingen die worden gemaakt bij de keuze van rechtsvorm, en hoe de vergelijking tussen de BV en de andere overgebleven rechtsvormen in de praktijk uitvalt.

Aan de hand van een concreet stappenplan wordt overlopen hoe u de omvorming van uw bestaande rechtsvorm naar een BV concreet aanpakt, en welke statutaire keuzes u kan en moet maken om tot het gewenste afsprakenkader te komen.

Concreet komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • De vergelijking van de nieuwe BV met de andere rechtsvormen
  • De statutaire keuzemogelijkheden bij de omvorming naar BV
  • Stappenplan met formaliteiten en praktische werkwijze

Deelnemers ontvangen een handige vergelijkingstabel met de voornaamste kenmerken voor elke rechtsvorm, alsook een stappenplan voor de omvorming.


Docent

Carl BOUDEWYN, Senior Manager Tax & Legal bij MOORE Belgium

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

  • De praktische aanpak om een bestaande rechtsvorm om te vormen in een BV, de voorziene overgangsmaatregelen en de opportuniteit van een “opt-in”
  • De kenmerken van het BV-recht op het vlak van toetreding, uittreding & uitsluiting, overdrachtsbeperkingen, controle, winstverdeling, etc.
  • De default regels voor de BV zoals voorzien in de wet, en de statutaire vrijheid om hiervan af te wijken 

Deelnameprijs

120 EUR + BTW
Inclusief handouts en recording van het webinar.

BELANGRIJK: Gelieve voor webinars in te schrijven met uw PERSOONLIJKE (kantoor-)EMAILADRES.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis - Wat u hiervoor hoeft te doen:

  • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 17 september 2020
  • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten