[Live Webinar] Recente ontwikkelingen in de Vlaamse schenkbelasting – over de kaasroute en andere evoluties

120 EUR + BTW 
19 augustus 2020 (14 - 16u)

Webinar

Permanente vorming
In aanvraag - 2 u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV

Early Bird Discount
Uitzonderlijke verlenging discountperiode : Schrijf in op uiterlijk 18 augustus 2020 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent :Rinse ELSERMANS (Cazimir)De fiscale behandeling van schenkingen ondergaat een aantal belangrijke wijzigingen. Het Vlaamse regeerakkoord voorziet in de verlenging van de verdachte periode, en de “kaasroute” wordt gesloten.

Maar wat verandert er nog meer, en wat wijzigt er voor bestaande en nieuwe successieplanningen? Welke interessante of merkwaardige standpunten heeft de Vlaamse Belastingdienst recent ingenomen? En wat zijn de alternatieven om roerend of onroerend vermogen bij leven over te dragen?In dit webinar bespreekt Rinse ELSERMANS, advocaat bij Cazimir, in detail de recente ontwikkelingen op het vlak van de Vlaamse schenkbelasting en de gevolgen ervan voor de lopende en nieuwe successieplanningen.

Concreet komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • het Vlaams regeerakkoord en de verlenging van de risicoperiode voor niet geregistreerde schenkingen
 • de sluiting van de ‘kaasroute’
 • vorderingen in de globale erfovereenkomst en het gewijzigde VLABEL-standpunt
 • de visie van de Vlaamse Belastingdienst op schenkingen van roerende goederen met gebruik van een maatschap
 • successieplanning via een beding van aanwas
 • etc.

Na afloop van dit webinar bent u terug volledig op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en te verwachten wijzigingen op het vlak van schenkbelasting.


Docent

Rinse Elsermans is Master in de rechten (Universiteit Antwerpen) en Master in het notariaat (Vrije Universiteit Brussel). Als advocaat is Rinse verbonden aan de balie van Brussel. Hij is lid van het Cazimirteam sinds 2015.

Rinse houdt zich bezig met nationale en internationale vermogensplanning, adviseren van vermogende families tijdens hun volledige levenscyclus en het bijstaan van ondernemers in het plannen en structureren van hun vermogen.

Hij is een veelgevraagd gastspreker op seminaries, en publiceert regelmatig in diverse vooraanstaande juridische tijdschriften.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

 • de recente ontwikkelingen inzake Vlaamse schenkbelasting
 • verschillende technieken om aan successieplanning te doen en de houding van de Vlaamse Belastingdienst

 

Deelnemers in staat stellen om

 • cliënten bij te staan bij hun vragen omtrent de Vlaamse schenkbelasting en de te verwachten wijzigingen

te anticiperen op de houding van de Vlaamse Belastingdienst tegenover bepaalde planningstechnieken, of problematische planningstechnieken tijdig te herkennen waardoor nog op tijd kan worden bijgestuurd


Deelnameprijs

120 EUR + BTW
Inclusief handouts en recording van het webinar.

BELANGRIJK: Gelieve voor webinars in te schrijven met uw PERSOONLIJKE (kantoor-)EMAILADRES.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis - Wat u hiervoor hoeft te doen:

 • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 18/08/2020
 • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten