[Live Webinar] M&A snelcursus | juridisch organiseren van een bedrijfsovername onder het nieuwe vennootschapsrecht

120 EUR + BTW 
15/05/2020 (14-16u) 

Webinar

Permanente vorming
In aanvraag - 2 u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Uitzonderlijke verlenging discountperiode : Schrijf in op uiterlijk 14/05/2020 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent :Tom SWINNEN

Level: Actualisatie- of uitdiepingsopleiding


In deze M&A snelcursus leert u welke fasen (kunnen) worden doorlopen bij een bedrijfsovername, welke juridische documentatie daarbij wordt gehanteerd, en waarop men in de verschillende fasen dient te letten.

U verneemt hoe een overname juridisch kan worden gestructureerd, en welke impact het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV) heeft op de bestaande overnamepraktijk?In deze snelcursus verneemt u van docent Tom Swinnen, een ervaren M&A-advocaat, hoe een bedrijfsovername in de praktijk verloopt, zowel vanuit de kopers- als verkoperszijde. De focus ligt daarbij op de overname (of de verkoop) van een familiale ondernemingen of KMO.

Met concrete praktijkvoorbeelden neemt de docent, Tom Swinnen, u mee doorheen de verschillende fasen van een M&A transactie. U verneemt hoe de verschillende belangen vertaald worden in de juridische documentatie. U wordt wegwijs gemaakt in het typische M&A jargon met termen zoals ‘auction’, ‘due diligence’, ‘disclosure’, ‘conditions precedent’, ‘representations & warranties’, ‘specific indemnities’, ‘non-compete’, ‘boiler plate clauses’, ‘signing’, ‘closing’ enz.

U verneemt hoe een overname juridisch kan worden gestructureerd, en welke impact het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV) heeft op de bestaande overnamepraktijk. Onder meer wordt de nieuwe Besloten Vennootschap (BV) besproken en worden de nieuw geboden mogelijkheden (vb. afschaffing kapitaal, soorten aandelen, enz.) onderzocht.

De docent zet het belang uiteen van de gebruikelijke juridische documentatie (zoals daar o.a. zijn: LOI, MOU, Binding/Non-Binding Offer, SPA, ATA, TSA, Closing Memorandum, etc.) en wijst u op de vanuit zijn ervaring belangrijkste aandachtspunten.

**

Noot: in principe wordt op 28mei (Hasselt), 29mei (Antwerpen) en 5juni (Gent) eveneens een fysiek seminarie georganiseerd over dit onderwerp, waar de docent dieper zal ingaan op bepaalde aspecten en waarbij ruimte voorzien wordt voor discussie. Wij wachten echter af of deze fysieke bijeenkomsten in de huidige omstandigheden zullen kunnen doorgaan.


Docent

Tom Swinnen is advocaat bij de Balie te Brussel sinds 2007 en staat aan het hoofd van de Corporate M&A/Transactions afdeling binnen EY Law Belgium.

Tom heeft ruime ervaring in het begeleiden van ondernemingen (van KMO’s en familiebedrijven tot multinationals) inzake fusies en overnames (M&A) en herstructureringen.

Naast zijn praktijk als (zaken)advocaat is Tom deeltijds verbonden aan het Instituut voor Financieel Recht van de Universiteit Gent. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker inzake alle materies die verband houden met het vennootschaps- en/of insolventierecht.

Tom behaalde zijn Master in de Rechten aan de KUL in 2006. Daarnaast behaalde hij een DES (Diplôme d’Etudes Specialisées) aan de ULB in 2007, een Master-na-Master Vennootschapsrecht aan de KUL/KUB in 2010 en een postgraduaat corporate finance aan de KUL in 2012. Recentelijk vervolmaakte hij de postuniversitaire opleiding curator-vereffenaar.

Leerdoelen

Deelnemers een inzicht verschaffen in

 • De dynamiek en verloop van het overnameproces; de partijen (en hun adviseurs), hun rol en verantwoordelijkheden
 • Wat is, en het belang van, een (legal) due dilligence
 • De courante juridische structureringen met aandacht voor de nieuwe mogelijkheden (werken met aandelensoorten, aandeelhoudersafspraken, etc.) en beperkingen door de hervorming van het vennootschapsrecht
 • De juridische documentatie die men tegenkomt tijdens een overnameproces

doelgroep

 • Bedrijfsleiders (CEO, CFO)
 • Bedrijfsjuristen
 • M&A managers/directors
 • Advocaten met een beperkte of eerste ervaring inzake M&A
 • Accountancy-beroepen
 • Business bankers, private bankers, estate planners
 • Vastgoedmakelaars
 • Bankagenten

Deelnameprijs

120 EUR + BTW
Inclusief slidepack.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis

Wat u hiervoor hoeft te doen:

 • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 14/05/2020
 • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten