M&A Seminarie | Juridisch organiseren van een bedrijfsovername onder het nieuwe vennootschapsrecht

248 EUR + BTW 
28/05/2020 (Hasselt) - 29/05/2020 (Antwerpen) - 05/06/2020 (Gent)

Locaties
HOLIDAY INN Gent Expo, Maaltekouter 3, 9051 Gent
HOLIDAY INN Hasselt, Kattegatstraat 1, 3500 Hasselt
VAN DER VALK Hotel, Luitenant Lippenslaan 66, 2140 Antwerpen

Permanente vorming
4 u permanente vorming OVB, BIBFIAB en BIV (in aanvraag)

Early Bird Discount
Schrijf in op uiterlijk 15/05/2020 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent :Tom SWINNENWelke fasen (kunnen) worden doorlopen bij een bedrijfsovername en welke juridische documentatie wordt daarbij gehanteerd? Waarop dient men in de verschillende fasen te letten en hoe pakt men dit aan?

Hoe kan een overname juridisch worden gestructureerd, en welke impact heeft het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV) op de bestaande overnamepraktijk?
 


 

In deze praktische opleiding verneemt u van een ervaren M&A-advocaat hoe een bedrijfsovername in de praktijk verloopt, zowel vanuit de kopers- als verkoperszijde. De focus ligt daarbij op de overname (of de verkoop) van een familiale ondernemingen of KMO.

 

Met concrete praktijkvoorbeelden neemt de docent, Tom Swinnen, u mee doorheen de verschillende fasen van een M&A transactie. U verneemt hoe de verschillende belangen vertaald worden in de juridische documentatie. U wordt wegwijs gemaakt in het typische M&A jargon met termen zoals ‘auction’, ‘due diligence’, ‘disclosure’, ‘conditions precedent’, ‘representations & warranties’, ‘specific indemnities’, ‘non-compete’, ‘boiler plate clauses’, ‘signing’, ‘closing’ enz.

U verneemt hoe een overname juridisch kan worden gestructureerd, en welke impact het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV) heeft op de bestaande overnamepraktijk. Onder meer wordt de nieuwe Besloten Vennootschap (BV) besproken en worden de nieuw geboden mogelijkheden (vb. afschaffing kapitaal, soorten aandelen, enz.) onderzocht.

De docent zet het belang uiteen van de gebruikelijke juridische documentatie (zoals daar o.a. zijn: LOI, MOU, Binding/Non-Binding Offer, SPA, ATA, TSA, Closing Memorandum, etc.) en wijst u op de vanuit zijn ervaring belangrijkste aandachtspunten.

Er is tijdens de cursus ruimte voor vragen en discussie.

 


Docent

Tom Swinnen is advocaat bij de Balie te Brussel sinds 2007 en staat aan het hoofd van de Corporate M&A/Transactions afdeling binnen EY Law Belgium.

Tom heeft ruime ervaring in het begeleiden van ondernemingen (van KMO’s en familiebedrijven tot multinationals) inzake fusies en overnames (M&A) en herstructureringen.

Naast zijn praktijk als (zaken)advocaat is Tom deeltijds verbonden aan het Instituut voor Financieel Recht van de Universiteit Gent. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker inzake alle materies die verband houden met het vennootschaps- en/of insolventierecht.

Tom behaalde zijn Master in de Rechten aan de KUL in 2006. Daarnaast behaalde hij een DES (Diplôme d’Etudes Specialisées) aan de ULB in 2007, een Master-na-Master Vennootschapsrecht aan de KUL/KUB in 2010 en een postgraduaat corporate finance aan de KUL in 2012. Recentelijk vervolmaakte hij de postuniversitaire opleiding curator-vereffenaar.

Tom wordt aanbevolen door alle legal directories (Legal500, Chambers Europe, IFLR1000).

Leerdoelen

Deelnemers een inzicht verschaffen in

 • De dynamiek en verloop van het overnameproces; de partijen (en hun adviseurs), hun rol en verantwoordelijkheden
 • Wat is, en het belang van, een (legal) due dilligence
 • De courante juridische structureringen met aandacht voor de nieuwe mogelijkheden (werken met aandelensoorten, aandeelhoudersafspraken, etc.) en beperkingen door de hervorming van het vennootschapsrecht
 • De juridische documentatie die men tegenkomt tijdens een overnameproces

doelgroep

 • Bedrijfsleiders (CEO, CFO)
 • Bedrijfsjuristen
 • M&A managers/directors
 • Advocaten met een beperkte of eerste ervaring inzake M&A
 • Accountancy-beroepen
 • Business bankers, private bankers, estate planners
 • Vastgoedmakelaars
 • Bankagenten


Deelnameprijs

248 EUR + BTW
Inclusief slidepack. Versnaperingen en parking voor de deur worden aangeboden.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis
(onder voorbehoud van voldoende plaatsen; toewijs in volgorde van inschrijving)

Wat u hiervoor hoeft te doen:

 • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 15/05/2020
 • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten.