[WEBINAR] M&A fundamentals. : De organisatie en optimalisatie van een familiale bedrijfsoverdracht

130 EUR + BTW 
25 juni 2021 (14 - 16u)

Webinar

Permanente vorming
In aanvraag - 2 u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Uitzonderlijke verlenging discountperiode : Schrijf in op uiterlijk 24 juni 2021 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent : Olivier DE KEUKELAERE - Cazimir


Een bedrijfsoverdracht of -overname is een complexe puzzel, die doorkruisd wordt door aspecten van het ondernemingsrecht, corporate finance en fiscaliteit.

In een familiale context wordt nog een extra dimensie toegevoegd omdat de overlater vaak de wens heeft om toch nog zeggenschap te behouden.

Maar hoe kan u een familiale bedrijfsoverdracht organiseren, met aandacht voor de talrijke recente wetswijzigingen?De overdracht van het familiebedrijf is een complex en emotioneel proces waarbij fiscale, juridische en emotionele motieven elkaar doorkruisen. De overlater heeft vaak de wens om de aandelen reeds aan de kinderen over te dragen, maar wil toch nog zeggenschap behouden. Tegelijk wil men de fiscale factuur doorgaans zo laag mogelijk houden, en brengen de recente talrijke wetswijzigingen een reeks aandachtspunten mee voor de planning van een overdracht.

In dit webinar overloopt de docent, Olivier DE KEUKELAERE, advocaat bij CAZIMIR, de mogelijkheden om het familiebedrijf over te dragen en in welke mate het zeggenschap kan behouden worden.

Onder meer de volgende onderwerpen worden tijdens de uiteenzetting behandeld:

  • De organisatie van de overdracht van het familiebedrijf naar de volgende generatie: schenken, erven of verkopen?
  • Aandachtspunten bij de verkoop van het familiebedrijf aan de volgende generatie: fiscaal, vermogensrechtelijk en vennootschapsrechtelijk
  • Hoe kan de bedrijfsleider controle over en/of een inkomen uit het familiebedrijf behouden ook al heeft hij de aandelen overgedragen aan de volgende generatie? Wat zijn de recente standpunten van de Vlaamse Belastingdienst terzake?
  • Welke mogelijkheden biedt het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen om de overdracht te organiseren? Wat zijn de fiscale aandachtspunten hierbij?

Dit webinar maakt deel uit van een 5-delige reeks die de fundamenten van de verschillende M&A disciplines behandelt in 5 sessies. 

Deze 5 webinars kunnen in zijn geheel of afzonderlijk gevolgd worden afhankelijk van de voorkennis en/of de gewenste verdieping. Ineens inschrijven voor alle webinars van de reeks doet u via deze pagina aan het voordelige tarief van 695 EUR + BTW (in plaats van 785 EUR + BTW voor alle sessies afzonderlijk)


 


Docent

Olivier De Keukelaere

Olivier is specialist in vermogensplanning en ondernemingsfiscaliteit.

Als family business and wealth advisor begeleidt hij talrijke Vlaamse familiebedrijven bij de overdracht naar de volgende generatie. Ook helpt hij vermogende families bij de specifieke uitdagingen waarvoor zij staan bij het samenhouden van vermogen én familie. Hij wordt beschouwd als één van dé Family Business Advisors van ons land.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

  • Het fiscale gunstregime voor de overdracht van familiale ondernemingen, de toepassinsgvoorwaarden en de recente rechtspraak ter zake
  • De diverse aspecten van de recente wetswijzigingen (ondernemingsrecht, erfrecht, familiaal vermogensrecht) die relevant zijn voor de planning van een familiale bedrijfsoverdracht
  • De doeltreffendheid van bepaalde planningsinstrumenten in functie van de specifieke wensen op het vlak van de verdeling en de overdracht van de controle

Deelnameprijs

130 EUR + BTW
Inclusief handouts en recording van het webinar.

BELANGRIJK: Gelieve voor webinars in te schrijven met uw PERSOONLIJKE (kantoor-)EMAILADRES.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis - Wat u hiervoor hoeft te doen:

  • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 24 juni 2021
  • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten