[WEBINAR] M&A fundamentals : Wegwijs in de juridische documentatie bij een overnametransactie

130 EUR + BTW 
07 mei 2021 (14 - 16u)

Webinar

Permanente vorming
In aanvraag - 2 u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Uitzonderlijke verlenging discountperiode : Schrijf in op uiterlijk 06 mei 2021 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent : Tom SWINNEN


Het overnemen en overlaten van een onderneming doorloopt een aantal opeenvolgende fasen, die telkens gepaard gaan met specifieke juridische documentatie.

Hoe verloopt een overnametraject in de praktijk, welke juridische documentatie wordt daarbij gehanteerd, en welke valkuilen en aandachtspunten dienen zich aan.In dit webinar verneemt u van docent Tom Swinnen, ervaren M&A-advocaat en hoofd M&A bij EY Law Belgium, hoe een bedrijfsovername in de praktijk verloopt, zowel vanuit de kopers- als verkoperszijde.

Met concrete praktijkvoorbeelden neemt de docent u mee doorheen de verschillende fasen van een M&A transactie. U verneemt welke positie partijen kunnen aannemen tijdens de onderhandeling en hoe dit zich vertaalt in de transactiedocumentatie. Vanuit zijn dagelijkse praktijk wijst hij op een aantal belangrijke aandachtspunten en struikelblokken die zich in de loop van het proces kunnen voordien.

U wordt wegwijs gemaakt in het typische M&A jargon met termen zoals ‘auction’, ‘due diligence’, ‘disclosure’, ‘conditions precedent’, ‘representations & warranties’, ‘specific indemnities’, ‘non-compete’, ‘boiler plate clauses’, ‘signing’, ‘closing’ enz.

Onder meer de volgende onderwerpen komen tijdens de uiteenzetting aan bod:

  • Overeenkomsten aangaande het overnameproces zoals daar zijn: geheimhoudingsovereenkomst (NDA), process letter, (niet)bindende biedbrief;
  • Voorafgaande overeenkomsten, zoals daar zijn: exclusiviteitsovereenkomst, intentieverklaring (LOI) en principeovereenkomst (Term Sheet);
  • Overeenkomsten inzake de (organisatie van) de due diligence: data room rules en clean team agreement;
  • De eigenlijke transactieovereenkomsten, omvattende de koop-verkoopovereenkomst (SPA) en, indien van toepassing, de aandeelhoudersovereenkomst (AHoV); en, tot slot,
  • Aanvullende overeenkomsten, zoals daar zijn: transitional services agreement (TSA), management agreement, lease agreement, vendor loan, enz.

Dit webinar maakt deel uit van een 5-delige reeks die de fundamenten van de verschillende M&A disciplines behandelt in 5 sessies. 

De 5 webinars kunnen in zijn geheel of afzonderlijk gevolgd worden afhankelijk van de voorkennis en/of de gewenste verdieping. Ineens inschrijven voor alle webinars van de reeks doet u via deze pagina aan het voordelige tarief van 695 EUR + BTW (in plaats van 785 EUR + BTW voor alle sessies afzonderlijk)


 


Docent

Tom SWINNEN

Tom Swinnen is advocaat bij de Balie te Brussel sinds 2007 en staat aan het hoofd van de Corporate M&A/Transactions afdeling binnen EY Law Belgium.

Tom heeft ruime ervaring in het begeleiden van ondernemingen (van KMO’s en familiebedrijven tot multinationals) inzake fusies en overnames (M&A) en herstructureringen.

Naast zijn praktijk als (zaken)advocaat is Tom verbonden aan het Instituut voor Financieel Recht van de Universiteit Gent. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker inzake alle materies die verband houden met het vennootschaps- en/of insolventierecht.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht verschaffen in

  • De dynamiek en verloop van het overnameproces; de partijen, hun rol en verantwoordelijkheden
  • De techniek en focus van een legal due dilligence en impact daarvan op de transactiedocumentatie
  • De juridische documentatie die gehanteerd wordt doorheen een overnameproces (vorm, inhoud en valkuilen)

Deelnameprijs

130 EUR + BTW
Inclusief handouts en recording van het webinar.

BELANGRIJK: Gelieve voor webinars in te schrijven met uw PERSOONLIJKE (kantoor-)EMAILADRES.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis - Wat u hiervoor hoeft te doen:

  • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 06 mei 2021
  • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten