[WEBINAR] M&A fundamentals : Deal Structuring, prijsmechanismen en financiering van een overname

175 EUR + BTW 
5 maart 2021 (14 - 17u)

Webinar

Permanente vorming
In aanvraag - 3 u permanente vorming OVB, BIBF, IAB en BIV (te bevestigen)

Early Bird Discount
Uitzonderlijke verlenging discountperiode : Schrijf in op uiterlijk 4 maart 2021 en laat een 2de persoon gratis deelnemen. Uw genodigde ontvangt eveneens een deelname-attest voor permanente vorming.

Docent : Philippe MULLIEZ - Eubelius


Een bedrijfsovername kan op verschillende wijzen gestructureerd en gefinancierd worden.

Maar wat zijn nu precies de scenario’s om een overname te structureren, hoe worden prijsmechanismen toegepast, en welke mogelijkheden zijn voorhanden om een overname gefinancierd te krijgen? En wat brengt het nieuwe WVV aan vernieuwingen en aandachtspunten voor de overnamepraktijk?



In dit webinar overloopt de docent, Philippe MULLIEZ (Partner bij Eubelius en ervaren M&A advocaat), de verschillende opties om een bedrijfsovername juridisch te organiseren en de mogelijkheden om een overnametransactie te financieren, van vendor loans over mezzanine tot een klassieke banklening.

De docent bespreekt enkele nieuwigheden die het WVV met zich mee brengt, onder meer inzake “Financial Assistance”, evenals een aantal juridische aandachtspunten bij de toepassing van prijsmechanismen, geïllustreerd met ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

Onder meer komen de volgende onderwerpen aan bod tijdens de uiteenzetting:

 • Toelichting bij verschillende dealstructuren
 • Vendor loan, mezzanine financiering, achtergestelde lening, bancaire lening, uitkering superdividend (bij NV en BV)
 • Financial assistance onder het nieuwe WVV
 • Juridische aandachtspunten bij het bepalen van de koopprijs

Na afloop heeft u een inzicht in de courant toegepaste overnamestructuren, hoe een overnametransactie kan worden gefinancierd, en welke juridische aandachtspunten zich in de praktijk aandienen.


Dit webinar maakt deel uit van een 5-delige reeks die de fundamenten van de verschillende M&A disciplines behandelt in 5 sessies. 

De 5 webinars kunnen in zijn geheel of afzonderlijk gevolgd worden afhankelijk van de voorkennis en/of de gewenste verdieping. Ineens inschrijven voor alle webinars van de reeks doet u via deze pagina aan het voordelige tarief van 695 EUR + BTW (in plaats van 785 EUR + BTW voor alle sessies afzonderlijk)


 


Docent

Philippe MULLIEZ

Philippe Mulliez is partner bij Eubelius sinds 2002 en lid van het managementcomité van Eubelius sinds maart 2016. Philippe is lid van de balie West-Vlaanderen sinds 1994.

Philippe legt zich toe op de M&A  praktijk, met bijzondere aandacht voor joint ventures en verschillende samenwerkingsvormen. Hij is eveneens een ervaren pleiter in alle materies die het vennootschapsrecht aanbelangen. Vooral aandeelhoudersconflicten en procedures waarbij de aansprakelijkheid van bestuurders wordt in vraag gesteld, behoren tot zijn specialiteit.

Leerdoelen

Deelnemers inzicht te verschaffen in:

 • De verschillende dealstructuren en -scenario’s
 • De beschikbare financieringsvormen en de typische financieringsmodaliteiten (vendor loan, mezzanine, achtergestelde lening, bancaire lening)
 • De bepaling van de koopprijs en prijsmechanismen
 • Enkele juridische aandachtspunten bij de bepaling van de koopprijs

Deelnemers in staat stellen om

 • De alternatieve structureringsmogelijkheden af te wegen
 • De financierbaarheid van een overnametransactie te beoordelen en de verschillende financieringsopties te overzien

Deelnameprijs

175 EUR + BTW
Inclusief handouts en recording van het webinar.

BELANGRIJK: Gelieve voor webinars in te schrijven met uw PERSOONLIJKE (kantoor-)EMAILADRES.

Early Bird Discount | 2de deelnemer gratis - Wat u hiervoor hoeft te doen:

 • U schrijft zich hieronder in op uiterlijk 4 maart 2021
 • Aansluitend mailt u ons (info@kmocampus.be) de gegevens van uw gratis genodigde (Naam, Bedrijf, Adres, Email en telefoonnummer). 

Door bij inschrijving uw gegevens te verstrekken geeft u aan KMO Campus de toestemming om u op de hoogte te houden van haar toekomstige activiteiten